CHRISTMAS VILLAGE LUIK 2017 > 24 Nov - 30 Dec > Luik / Liège ( 200 Chalets !! )

Details

Date & time Nov 24
Event ends Dec 30
Location
BELGIUM / Luik / Liège
Creator admin

Who's attending

Description

KERSTMARKT LUIK 2017 ( Village )


24 November- 30 December


> Luik / Liège

> 200 Chalets !

> 30 Years *

> Free


* VISIT INFO * NL


* VISIT INFO * FRLuik bij de grootste kerstmarkten in Belgie *


De 200 verlichte en kleurige chalets in het hartje van Luik bieden de bezoekers 1001 feestproducten: ambachtelijke voorwerpen, versieringen voor de kerstboom en de feesttafel, geschenkideetjes, ... en dit alles in een erg gezellige sfeer.


QUOTE 


 " Na 30 jaar is het Kerstdorp van Luik omwille van zijn omvang, duur en sfeer uitgegroeid tot de belangrijkste Kerstmarkt van België. Ieder jaar trekt het Kerstdorp met zijn 200 chalets naar schatting meer dan twee miljoen bezoekers waaronder steeds meer buitenlanders,  …

Het Kerstdorp  sluit zich aan bij de dynamiek van ‘Luik, Kerststad’ : een project dat van Luik de hoofdstad van de Latijnse Kerstfeesten wil maken. In dit kader werkt het Kerstdorp samen met alle winkeliers van het stadscentrum en de vele andere kerstanimaties; de kerst schaatsbaan, het Europees Circus Festival, de ‘Noélies’ van Luik ( licht- en beeldspektakel in de kathedraal ), en voor de tweede maal  het Internationale Ijssculpturenfestival …..  dit alles onder de naam ‘Liège, cité de Noël’ - ‘Luik, Kerststad’.

Het Kerstdorp trekt een indrukwekkend groot aantal binnen - en buitenlandse toeristen naar onze stad en omgeving. Aangetrokken door de dynamiek rond kerst, modern in zijn diversiteit en sterkt gebonden aan de streek en de cultuur van het Land van Luik. "


Share:

The Wall

No comments
You need to sign in to comment